Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 50. Ulusal Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde Başarıyla Tamamlandı.

Bu sene 60’ıncı yılını kutlayan Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), 50’inci ulusal kongresini 26-30 Ekim tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde ağırladık. 250’ye yakın yerli ve yabancı konuşmacının yer aldığı kongrede konuşmalarıyla Sunay Akın, Muazzez İlmiye Çığ, Emin Çapa; ilgi çekici sosyal konferanslarıyla TARD geçmiş dönem başkanlarından Prof. Dr. Bora Aykaç ile Prof. Dr. Ülkü Aypar ve müzikleriyle İstanbul Filarmoni Orkestrası organizasyona büyük renk kattı.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 50. Ulusal Kongresi’nin bilimsel programı kapsamında Avrupa Anesteziyoloji Derneği Baskanı Zeev Goldik, Avrupa Yoğun Bakım Derneği Baskanı Josef Kesecioğlu, Dünya Total İntravenöz Anestezi Derneği Başkanı Quirino Piacevoli, Afrika Rejyonal Anestezi Derneği Başkanı Ezzat Samy Aziz, anesteziyoloji ve yoğun bakım konusunda dünyaca ünlü Daniel Sessler, Jean-Louis Vincent ve Paolo Pelosi gibi isimler özel sunumlarıyla kongreye katkı sağladılar.

Yaklaşık 2.000 anestezistin ve yerli-yabancı 250 konuşmacının katıldığı kongrenin açılış konferansını 26 Ekim’de, “Bilimin Işığında” isimli konuşmasıyla Sunay Akın gerçekleştirdi. 27 Ekim’de ise “Sümerler ve Atatürk” isimli konuşmasıyla Muazzez İlmiye Çığ’ın 50. Yıl Özel Konferansı büyük ilgi gördü. Program İstanbul Filarmoni Orkestrası‘nın 50. Yıl Konseri , 29 Ekim Cumartesi günü ise Prof. Dr. Ülkü Aypar’ın “Yaşlan(may)an Anestezist” isimli sosyal konferansı ile son buldu.